Olika oddsbonusar hos spelbolag

Det finns många olika oddsbonusar att upptäcka hos svenska spelbolag. Trots att det idag maximalt är tillåtet med en bonus per spelare och licens har du fina möjligheter att ta emot en välkomstbonus som ny kund. Det är något som kommer att ge dig mer pengar att spela för samtidigt eftersom du drygar ut din spelkassa. Men vilka oddsbonusar är egentligen tillgängliga i Sverige idag? Vi reder ut de olika alternativen som du kan ta emot som ny kund hos en bettingsajt. 

Spelbolag
Fördelar
Bonus
Vårt betyg
Spela
1
Gratisspel på upp till 1000 kr
* 18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se | Regler & villkor gäller
2
100% upp till 2000 kr
* 18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se | Regler & villkor gäller
3
100 kr gratisspel plus 50 freespins
* 18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se | Regler & villkor gäller
4
100 kr gratisspel
* 18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se | Regler & villkor gäller
5
500 kr + 100 free spins
* 18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se | Regler & villkor gäller

Maximalt en bonus per spelare och licens

Hos spelbolagen i Sverige infördes en ny regel den 1 januari 2019 när svensk licens infördes. Detta fick stora konsekvenser för bonusar. Det var nämligen då som det maximalt blev tillåtet med en bonus per spelare och licens. Sedan dess har vi därför fått se bonuslandskapet förändras radikalt. 

Det finns många svenska spelbolag som delar på en spellicens. Erbjuder de olika bonusar kan du endast ta emot ett bonuserbjudande totalt sätt. Därför är det smart att jämföra de olika bonusarna så att du får full kontroll på vilken bonus som passar dig bäst. Trots avsaknaden av återkommande kampanjer och många bonusar finns det fortfarande ett gäng olika erbjudanden.

Olika oddsbonusar hos spelbolag

Erbjudanden hos svenska spelbolag

Inom ramen för de svenska licensreglerna har spelbolagen funnit kreativa sätt att fortsätta erbjuda attraktiva välkomstbonusar till sina kunder. Trots att antalet kampanjer minskat finns det några typer av bonusar som dominerar på den svenska marknaden. Dessa erbjudanden dyker ofta upp när du registrerar dig som ny kund hos ett svenskt spelbolag.

Riskfria Spel

Ett av de mest uppskattade erbjudandena är det riskfria spelet. Här får du möjlighet att placera ett bet och om spelet inte går in, återbetalas insatsen. Detta skapar en känsla av säkerhet eftersom du vet att du kommer att få tillbaka dina pengar om utfallet inte blir som du hoppats. Framförallt är ett riskfritt spel bra om du trots att du har en skräll på gång. Du kan då spela till högre odds och chansa lite mer eftersom du får tillbaka insatsen om ditt bet inte går in. Därför har riskfria spel också blivit oerhört populärt bland svenska spelare. Framförallt eftersom de som regel kommer helt utan omsättningskrav vilket är en stor fördel.

Insättningsbonus

Insättningsbonusen är en annan populär form av oddsbonus. När du sätter in pengar för första gången matchar spelbolaget ditt insatta belopp med en viss procent. Det ligger oftast mellan 50% och 100%. Sätt in 1000 kronor och få upp till 1000 kronor extra att spela för. Tyvärr har oddsbonusarna som matchar din insättning sänkts ganska avsevärt. Tidigare gick det att få 100% upp till 1000 kronor och därefter ha omsättningskrav på 4-8x pengarna. 

Idag är det betydligt mer vanligt med högre omsättningskrav samtidigt som det också är vanligt med högre minimumodds. Ett minimumodds är det odds som ditt bet måste ha för att räknas till omsättningskraven.

Free bets

Free bets, eller gratisspel, är precis vad det låter som. Spelbolagen ger dig ett gratis bet som du kan använda inom ett visst tidsspann. Detta ges ut i samband med att du öppnar ett nytt konto. Vinner du med ditt gratisspel får du oftast behålla vinsten minus insatsen för gratisspelet. Svenska spelbolag brukar betala ut vinsten helt utan omsättningskrav. Men det kan variera så se till att kontrollera regler och villkor så att du inte åker på någon obehaglig överraskning. 

Boostade odds är mer sällsynt

Ett erbjudande som kan finnas hos vissa spelbolag är boostade odds. Men sedan svensk licens infördes har detta blivit betydligt mer sällsynt. Detta eftersom de hellre ger ett annat erbjudande än bara en oddsboost. Istället är boostade odds bättre för befintliga medlemmar men eftersom återkommande kampanjer inte är tillgängliga är det endast möjligt med oddsboostar som en välkomstbonus. 

Spelbolagen låter dig välja sport

De svenska spelbolagen brukar vara generösa när det kommer till att låta dig välja sport att använda din bonus på. Det gör att du kan ta emot en insättningsbonus och använda på fotboll, tennis, esport eller vad du nu känner för.

Detsamma gäller riskfria spel, free bets och eventuella andra bonusar som är tillgängliga. Men det är såklart viktigt att du läser igenom regler och villkor för ditt erbjudande. Först då har du full kontroll på omsättningskrav och eventuella andra villkor som lägsta oddset. Då slipper du åka på en tråkig överraskning när du spelar.

Sammanfattning

Är du sugen på att spela hos ett spelbolag finns det massor att upptäcka vad gäller oddsbonusar. Visserligen är det endast tillåtet med en bonus per spelare och licens. Men trots detta finns det utmärkta förutsättningar att ta emot en bonus hos svenska spelsidor.

Riskfria spel, matchningsbonusar boostade odds och free bets är oerhört populärt hos spelbolagen. Men kom ihåg att alltid läsa igenom regler och villkor för ditt erbjudande. Först då har du full kontroll på vad det är som gäller för dig som spelare.