Betting på ishockey hos spelbolag

Ishockey är mer än bara en sport för många. Det är en passion fylld av intensitet, skicklighet och snabba beslut. Den dynamiska naturen i ishockey gör det till en av de mest spännande sporterna att följa men också en av de mest utmanande att betta på. För den oinsatte kan betting på ishockey verka komplicerad men med rätt kunskap kan det bli en givande upplevelse. Precis som med alla sporter kräver framgångsrik ishockey betting förståelse för sporten, lagens form och aktuell statistik. Vare sig du är nybörjare eller erfaren finns det alltid nya aspekter att utforska inom ishockey betting.

Spelbolag
Fördelar
Bonus
Vårt betyg
Spela
1
100% upp till 100 kr
* 18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se | Regler & villkor gäller
2
3000 kr
* 18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se | Regler & villkor gäller
3
500 kr + 100 Free spins
* 18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se | Regler & villkor gäller
4
500 kr + 100 Free spins
* 18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se | Regler & villkor gäller
5
500 kr + 100 free spins
* 18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se | Regler & villkor gäller

De största ligorna och turneringarna

Ishockey är inte bara en populär sport. Den har också en rik historia av konkurrens på både nationell och internationell nivå. Det finns flera stora ligor och turneringar världen över där lag och nationer kämpar för ära, stolthet och titlar. Låt oss dyka ner i några av de mest framstående ligorna och turneringarna i ishockeyvärlden.

Betting på ishockey

SHL (Svenska hockeyligan)

SHL, tidigare känt som Elitserien, är Sveriges högsta professionella ishockeyliga. Ligan är känd för att producera några av de bästa talangerna som sedan gör stora framsteg på den internationella scenen. Med sina 14 lag erbjuder SHL spännande matcher och en hög spelstandard.

NHL (National Hockey League)

NHL är utan tvekan den mest prestigefyllda ishockeyligan i världen. Med lag från både USA och Kanada samlar de de bästa spelarna från hela världen. NHL:s säsong kulminerar i Stanley Cup, en av de mest eftertraktade troféerna i sportvärlden.

OS (Olympiska spelen)

Ishockeyturneringen under vinter-OS är en av de mest prestigefyllda turneringarna där nationer kämpar för guld. Med en mix av NHL-stjärnor och andra toppspelare erbjuder OS-turneringen några av de mest spännande matcherna i internationell hockey.

VM (Världsmästerskapet)

Varje år samlas nationer för att kämpa om titeln som världsmästare i ishockey. Världsmästerskapet i ishockey är en utställning av toppklassig talang där nationer ställer upp med sina bästa spelare för att kämpa om ära och stolthet.

De mest vanliga marknaderna inom ishockey betting

Betting på ishockey kan vara både spännande och lönsamt för den som vet hur man ska analysera och tolka oddsen. Ishockey, med sin snabba och oförutsägbara natur, erbjuder en rad olika marknader för bettare. Nedan följer några av de mest populära marknaderna som bettare ofta riktar in sig på.

Matchvinnare

Den grundläggande formen av ishockey betting. Här satsar du helt enkelt på vilket lag som kommer att vinna matchen. Oavgjort är också ett alternativ i vissa ligor.

Över/Under mål

Här satsar du på om antalet mål i en match kommer att vara över eller under en viss siffra. Exempelvis, om oddset ges för “över 5,5 mål”, behövs minst sex mål för att “över”-satsningen ska vinna.

Handikapp

För att jämna ut oddsen kan ett lag ges ett försprång innan matchstart. Exempel: om ett lag ges ett -1,5 måls handikapp måste de vinna med minst två mål för att den bettaren ska vinna.

Första målet

Vem gör matchens första mål? Ett spännande spel där du satsar på det lag (eller i vissa fall, den spelare) som gör matchens första mål.

Live betting och live stream

Ishockeyns dynamiska och oförutsägbara karaktär gör sporten extremt lämpad för live betting. Denna form av betting innebär att du satsar pengar på händelser medan matchen pågår. Det ger en direktkoppling mellan matchens utveckling och dina beslut.

Tack vare teknologins framsteg erbjuder många bettingsajter idag inte bara live betting utan också live stream av matcher. Det innebär att du kan följa matchen i realtid och samtidigt placera dina bets. Detta höjer spänningen till nya nivåer eftersom du omedelbart kan se resultatet av dina bets.

Förutom att satsa på nästa målskytt eller vilket lag som får nästa utvisning kan du också spela på andra specifika händelser. Det kan vara vilket lag som vinner nästa tekning eller hur många skott på mål ett lag kommer att ha under en period. Möjligheterna är många och varierade. Det ger dig chansen att utnyttja din expertis om spelets gång.

Det är också viktigt att notera att livebetting kräver snabba beslut. Odds kan förändras i en rasande takt beroende på matchens utveckling vilket gör det viktigt att vara alert och redo att agera.

Använd en oddsbonus på ishockey

Du som ska betta på ishockey gör klokt i att ta emot en oddsbonus. I alla fall om du vill få ut mer av din spelupplevelse. Då kommer du att få en riktigt härlig start när spelbolaget matchar din första insättning upp till ett visst belopp. 

Det finns också möjlighet för riskfria spel eller free bets hos vissa spelbolag. Se bara till att kolla igenom regler och villkor så att du har koll på minimum odds och andra saker som omsättningskrav. Men svenska spelbolag har krav på sig att vara transparenta med bonusvillkor vilket är en fördel.